8+1 Μυστικά για ύπνο ονειρικό

Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να καταφέρετε να έχετε μια υγιή νύχτα με έναν καλό και ποιοτικό ύπνο, που θα σας δώσει τη δύναμη για την επόμενη μέρα και το κουράγιο να ακολουθήσετε εκ νέου όλες τις συμβουλές για ένα σωστό τρόπο ζωής.

 

1) Ποιοτικό στρώμα

Να έχουμε ένα καθαρό, μεγάλο κρεβάτι με ένα ποιοτικό στρώμα. Είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε, αν το στρώμα μας είναι πολύ μικρό, πολύ σκληρό, πολύ μαλακό ή πολύ παλιό. Με την εγγύηση της ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία ανατομικών και ορθοπεδικών στρωμάτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

2) Ετοιμάστε ένα υγιεινό δείπνο

Το βραδινό σας γεύμα, αν και συχνά το δείπνο ταυτίζεται με κάτι γρήγορο και μάλλον ανθυγιεινό, φροντίστε να είναι η εξαίρεση αυτού του κανόνα και ετοιμάστε κάτι υγιεινό και ελαφρύ, όπως ένα σάντουιτς με υλικά με χαμηλά λιπαρά ή ένα περιποιημένο γιαούρτι με φρούτα και μέλι.

3) Χαλαρώστε με τσάι από βότανα

Μια ζεστή κούπα τσάι χαλαρώνει πάντα, μετά από μια κουραστική και αγχωτική ημέρα. Το τσάι θα σας προετοιμάσει ιδανικά για το βραδινό σας ύπνο, για να κοιμηθείτε απαλλαγμένοι από τις σκέψεις της ημέρας που μόλις πέρασε.

4) Δώστε έμφαση στον καλό ύπνο

Ο κακός ή ο ελλειμματικός ύπνος, εκτός από κούραση, μπορεί να προκαλέσει αδύναμο ανοσοποιητικό και αύξηση του βάρους. Φροντίστε λοιπόν ο ύπνος σας να κλείνει τουλάχιστον 7ωρο. Και μην ξεχνάτε ότι το καλό και ποιοτικό στρώμα όπως της ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός ποιοτικά καλού ύπνου.

5) Αποσυνδεθείτε

Όταν έρχεται η ώρα του ύπνου, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τη σεβαστείτε και να γλιτώσετε τον οργανισμό σας από όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιείτε, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξαπλώνετε αγκαλιά με το tablet και μην κοιμάστε με την τηλεόραση ανοιχτή.

6) Κάντε τον ύπνο ιεροτελεστία

Συγκεκριμένη ρουτίνα και αλληλουχία κινήσεων πριν τον ύπνο, βοηθάει το σώμα να προετοιμαστεί, ενώ η πιστή επανάληψη της ιεροτελεστίας, όποια και αν είναι αυτή, καταλήγει σε όλο και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

7) Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό

Εαν ξεχαστήκατε και δεν ήπιατε πολύ νερό, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναπληρώστε την ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση, κατά τη διάρκεια του βραδινού.

8) Βρείτε το δικό σας τρόπο να χαλαρώσετε

Είτε αυτό είναι να δείτε λίγη τηλεόραση, να κάνετε διαλογισμό, είτε να ακούσετε λίγη χαλαρωτική μουσική, ό,τι και αν είναι αυτό που νιώθετε ότι σας χαλαρώνει, κάντε το, και θα πέσετε πιο ήρεμοι για ύπνο.

9) Κανακέψτε τον εαυτό σας

Φροντίστε να φέρεστε καλά στον οργανισμό σας για να σας ανταμείψει και να ανταποκριθεί κι εκείνος στις υποχρεώσεις του όταν έρθει η ώρα. Αφού φτιάχνετε το πρόγραμμά σας από το προηγούμενο βράδυ, με καθαρό μυαλό, θυμηθείτε να μην στριμώξετε τα ραντεβού μεταξύ τους, αλλά να δώσετε, πριν απο κάθε συνάντηση, στο σώμα και το πνεύμα σας το χρόνο να χαλαρώσει ελαφρώς και να προετοιμαστεί.

 

Μην ξεχνάμε όμως πώς ο πιο σημαντικός παράγοντας για να χαρίσουμε στον
ευατό μας ένα καλό και ήρεμο ύπνο είναι ένα άνετο και ποιοτικά καλό στρώμα
όπως της ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ. Γιατί το σωστό στρώμα αποτελεί μια σημαντική
επένδυση, αφού παίζει πρωταρχικό ρόλο και επηρεάζει άμεσα τη ψυχική,
πνευματική και φυσικά τη σωματική μας υγεία.