Πώς πρέπει να επιλέξω το μαξιλάρι μου;

Πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν ένα μαξιλάρι στην τύχη και δεν το αλλάζουν για χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι το μαξιλάρι τους να είναι ο λόγος που έχουν διαταραχές στον ύπνο, ξυπνούν πιασμένοι, με κακή διάθεση και ένα αίσθημα κούρασης. Η επιλογή του μαξιλαριού είναι πολύ σημαντική και τα ποιοτικά ανατομικά μαξιλάρια σε συνδυασμό με καλά ανατομικά στρώματα είναι η απάντηση στο πρόβλημα του κακού ύπνου.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να αλλάζουμε το μαξιλάρι μας κάθε 2-3 χρόνια καθώς

χάνει τη φόρμα του, με αποτέλεσμα να μη στηρίζει καλά τον αυχένα και το κεφάλι. Επιπλέον, μαζεύει σκόνη και βακτηρίδια, που μπορεί να «πυροδοτήσουν» αλλεργίες.

Αγοράζοντας καινούργια ανατομικά μαξιλάρια πρέπει να προσέξουμε ώστε να στηρίζει τον αυχένα μας, να κρατά το κεφάλι μας στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική μας στήλη και φυσικά να είναι να είναι φτιαγμένο από καλής ποιότητας υλικά, δεδομένου ότι έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο και βρίσκεται κοντά στις αναπνευστικές οδούς (μύτη, στόμα).

Τα ανατομικά μαξιλάρια είναι μια ιδανική επιλογή και σας εξασφαλίζει έναν ύπνο χωρίς διακοπές και προβλήματα. Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρέπει να θυσιάζουμε την ποιότητα για την οικονομία. Ένα πολύ φθηνό μαξιλάρι είναι πάντα συνθετικό και θα μας δημιουργήσει προβλήματα ενώ θα χάσει άμεσα τη φόρμα του. Τα 8 έως 14 εκατοστά είναι το ιδανικό ύψος για ένα μαξιλάρι και είναι σημαντικό να

διαθέτει ή να τους βάλουμε κάλυμμα που αφαιρείται και πλένεται. Τα ανατομικά μαξιλάρια κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές, ώστε να ακολουθούν τις καμπύλες του αυχένα ή και του κεφαλιού και να προσφέρουν πλήρη στήριξη και άνεση.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του μαξιλαριού παίζει και ο τρόπος που κοιμάστε.

Επιλέξτε μαλακό και επίπεδο ανατομικό μαξιλάρι, αν κοιμάστε μπρούμυτα Επιτρέπει στον αυχένα και στη σπονδυλική σας στήλη να παραμένουν στην ίδια ευθεία, χωρίς να πιέζονται. Μέτριο, αν κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι Ένα μαξιλάρι από λάτεξ ή αφρό μνήμης είναι πιο σταθερό και παρέχει στήριξη του κεφαλιού, κρατώντας το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένα.

 

Στην Κλινοστρώμ έχουμε το μαξιλάρι που σας αξίζει

Η Κλινοστρώμ προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από ανατομικά μαξιλάρια εξαιρετικής ποιότητας αλλά και θήκες για να διατηρείτε το μαξιλάρι σας καθαρό από ακάρεα και ιδρώτα. Τα ανατομικά μαξιλάρια VISCO MEMORY FOAM και τα ανατομικά μαξιλάρια Simple προσφέρουν άνεση, αγκαλιάζουν το κεφάλι και τον αυχένα και χαρίζουν έναν ποιοτικό ύπνο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ειδικό αυχενικό μαξιλάρι αλλά και το μοντέλο LATEX που είναι ιδιαίτερα εργονομικό , απόλυτα υποαλλεργκό και αντιβακτηριακό.