Εξασφαλίστε στα παιδιά σας σωστό ύπνο με στρώματα Κλινοστρώμ!

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά και βοηθά στη σωματική, ψυχική και πνευματική τους ευεξία.

Η εξασφάλιση ικανοποιητικού ύπνου για ένα παιδί αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία για τη σωστή ανατροφή του.

Η υιοθέτηση λοιπόν, σταθερών και σωστών συνηθειών πριν τον ύπνο αλλά κυρίως η επιλογή ενός σωστού στρώματος που θα αγκαλιάσει σωστά το σώμα του παιδιού, είναι η χρυσή τομή για ένα ποιοτικό και ήρεμο ύπνο για το παιδί, κατά συνέπεια όμως και για τους γονείς. Το παιδί, αν και θεωρεί τον ύπνο μια υποχρέωση  που θα το διακόψει από το ξέφρενο παιχνίδι της μέρας, αποτελεί μια αναπόφευκτη ανάγκη του, που θα το ξεκουράσει και θα το βοηθήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Καθώς πλησιάζει η ώρα του ύπνου τα περισσότερα παιδιά αρνούνται να πάνε στο κρεβάτι τους και χρειάζεται να δώσετε μάχη για να τα πείσετε να κοιμηθούν. Γι’ αυτό, συνδέστε τη διαδικασία του ύπνου με ευχάριστες εμπειρίες, όχι με την τιμωρία.  Εξηγήστε στο παιδί ότι θα ξεκουραστεί, θα χαλαρώσει και θα ξυπνήσει την άλλη μέρα να παίξει με όρεξη και ζωντάνια.  Κάντε το χώρο του δωματίου και του κρεβατιού ελκυστικό με αντικείμενα και σεντόνια που αρέσουν στο παιδί.

Κυρίως όμως επιλέξτε ένα στρώμα άνετο και αναπαυτικό, όπως της Κλινοστρώμ Κατσάμπα, προκειμένου να μπορέσει το παιδί να ευχαριστηθεί ποιοτικό και αναζωογονητικό ύπνο.  Συνδέστε τον ύπνο με ένα χαλαρωτικό νανούρισμα, ένα παραμύθι, μια ιστορία, ένα χάδι τρυφερό. Δημιουργείστε ένα ήσυχο περιβάλλον, απομακρύνετε θορύβους, χαμηλώστε το φωτισμό, αφήστε την πόρτα του δωματίου ελαφρώς ανοικτή, εξηγήστε στο παιδί ότι νύχτωσε και όλοι κοιμούνται για να ξεκουραστούν.  Εξασφαλίστε την κατάλληλη για την εποχή θερμοκρασία δωματίου.

Τέλος, κάντε το παιδί σας χαλαρωτικό μπάνιο που ηρεμεί, ξεκουράζει και χαλαρώνει και για τα περισσότερα παιδιά αποτελεί μια απολαυστική τελετουργία. Επομένως, ο ποιοτικός ύπνος για ένα παιδί είναι σημαντικός στο μεγάλωμα του και είναι η βασική τροφή για την σωστή ανάπτυξή του, πάντοτε όμως συνδυασμένος με ένα ήρεμο περιβάλλον και ένα αναπαυτικό στρώμα, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για έναν ξεκούραστο ύπνο.