Χάρισε στον εαυτό σου χρόνο : 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις το βράδυ!

Εάν έχεις παρατηρήσει ότι αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στους γύρω σου παρά στον εαυτό σου, τότε ίσως πρέπει να αναλογιστείς ότι τα περισσότερα προβλήματα της ψυχής ξεκινούν από την κακή σχέση που διαμορφώνουμε με τον εαυτό μας και να αποφασίσεις να κλείσεις ένα ραντεβού μαζί του! Διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις κάθε βράδυ, για να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου σωματική και ψυχική ηρεμία.

  1. «Αποσυνδέσου» για 15 λεπτά

Κλείσε την τηλεόραση και το WIFI. Ξάπλωσε στο απαλό και άνετο σου στρώμα ,κλείσε τα μάτια και χαλάρωσε.  Επικεντρώσου στην απόλαυση της στιγμής και απομάκρυνε κάθε αρνητική σκέψη που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο απ’ ότι ακούγεται, αν, όμως, αντισταθείς να κοιτάξεις το κινητό σου ή να χαζέψεις στην τηλεόραση, θα δεις πως θα επωφεληθείς. Κάνοντας κάθε βράδυ την ίδια διαδικασία, θα συνειδητοποιήσεις πως κάθε σου εσωτερική αναστάτωση θα έχει εξαφανιστεί και θα αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς, πως ο χρόνος που χαρίζουμε στον εαυτό μας είναι πολύτιμος γι’ αυτό εκμεταλλεύσου τον όσο καλύτερα μπορείς!

  1. Κάνε μια μάσκα προσώπου πριν κάνεις ντους

Είναι τέλεια ιδέα το βραδινό ντους γιατί σε χαλαρώνει και σε προετοιμάζει ιδανικά για το κρεβάτι σου. Ακόμα καλύτερα , αν λίγο νωρίτερα βάλεις και μια μυρωδάτη μάσκα προσώπου για να σε περιποιηθείς! Μπορείς να προσθέσεις και λίγη χαλαρωτική μουσική, να ανάψεις ένα κερί και να κλείσεις τα μάτια. Η εσωτερική γαλήνη και ανανέωση που θα νοιώσεις, θα σε προετοιμάσει ιδανικά για έναν ήρεμο ύπνο.

  1. Διάβασε πριν κοιμηθείς

Μερικές σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο ανάμεσα στα μαλακό μαξιλάρι και το άνετο στρώμα σου, αρκούν για να σε χαλαρώσουν και να σε αποσυμφωρήσουν μετά από μία έντονη μέρα. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Εκτός των άλλων, το βιβλίο σε «νανουρίζει». Γι’ αυτό ξέχνα το << nighthinking >> και τις αϋπνίες!

Επειδή, όμως, η αποχή από την τηλεόραση, η μάσκα προσώπου και το διάβασμα,  δεν αρκούν από μόνα τους για έναν γαλήνιο ύπνο, ο οποίος θα σου εξασφαλίσει εσωτερική ηρεμία και θα σε απαλλάξει από κακές σκέψεις, χαρίζοντας ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου, μην ξεχνάς πως πρώτα πρέπει να επενδύσεις στο κατάλληλο στρώμα όπως της Κλινοστρώμ Κατσάμπα, καθώς αποτελεί την εγγύηση για έναν ποιοτικό και άνετο ύπνο και προϋπόθεση προκειμένου να επιτύχεις τα παραπάνω.