Γιατί πρέπει να επιλέγουμε ανατομικά στρώματα ?

Εμείς και ο ύπνος, μια σχέση ζωής στην κυριολεξία. Είμαστε καθημερινά πιστοί στο ραντεβού μας μαζί του, και εκείνος σε αντάλλαγμα μας χαρίζει υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Ένας καλός ύπνος φυσικά. Τα ανατομικά στρώματα είναι  ένας βασικός παράγοντας που συντελεί σε αυτό. Η επιλογή σωστού στρώματος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

 

Ας δούμε τις βασικές ορθοπεδικές απαιτήσεις που θα μας εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ύπνου. Ένα σωστό ανατομικό στρώμα θα πρέπει να στηρίζει και να ευθυγραμμίζει την σπονδυλική στήλη και το κεφάλι μας. Να απορροφά τις πιέσεις που προκαλούνται στους ώμους , την λεκάνη και τα πόδια έτσι ώστε να ρυθμίζεται σωστά η κυκλοφορία του αίματος.  Κατά την επιλογή φροντίζουμε  το στρώμα να προσαρμόζεται στις διαστάσεις και τις ανάγκες του σώματος μας και όχι το αντίστροφο.

 

Βέβαια οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της καθημερινότητας, μας γεμίζουν εκτός από σωματική κούραση με στρες, άγχος  και πνευματική εξάντληση. Γεγονός που κάνει την ανάγκη για ανατομικό στρώμα επιτακτική πλέον. Αν δεν ξεκουράζουμε σωστά το σώμα μας, θα δημιουργηθούν στην διάρκεια της νύχτας μυϊκοί και σκελετικοί πόνοι, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί να νιώθουμε πονοκεφάλους, κακή διάθεση και ανησυχία. Δεν θα αποφορτίσουμε τα αρνητικά  και στρεσογόνα συναισθήματα, θα ξυπνάμε με κακή διάθεση και θα ξεκινάμε την μέρα μας κουρασμένοι. Πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε αυτό.

 

Μέσα από μια πολύ μεγάλη ποικιλία ανατομικών στρωμάτων, με την σωστή έρευνα σίγουρα θα βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Θα πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι ώστε να διαλέξουμε το καλύτερο  στρώμα ανάλογα την δυνατότητα μας. Είναι άλλωστε ένα ‘’πολύτιμο’’ δώρο που θα κάνουμε στον εαυτό μας. Αν ξυπνάμε ξεκούραστοι και χαμογελαστοί έχουμε ήδη βάλει τα σωστά θεμέλια για μια όμορφή μέρα, που σε βάθος χρόνου θα επηρεάσει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα των σχέσεων και των δράσεων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, σκεφτόμαστε ατομικά και επιλέγουμε ανατομικά… στρώματα!